The day before

8 april 2026 - Hoofddorp, Nederland

Vanochtend dachten we dat we eigenlijk niks meer hoefde te doen aangezien we gisteren de koffers helemaal hadden ingepakt, maar toch zijn er zo op het laatste moment altijd nog dingen die je invallen om in te pakken of te doen (zo moesten de toilettassen nog in de koffers en ook nog even het hele huis gestofzuigd worden en de meeste was weggewerkt worden). Maar toch waren we voor het afgesproken tijdstip al klaar. Frans en Tineke zouden rond 12.00 uur bij ons zijn, maar zelfs ik (Svenja) was om 11.45 uur al klaar voor vertrek. Drie grote koffers, een buggy en drie rugzakken als handbagage, dat moest nog “even” in de kofferbak. Eric zag het al snel, die buggy ging niet passen en moest in Landgraaf blijven. Ik natuurlijk gepikeerd want dat ding zou nog wel eens verdomde handig kunnen zijn en Eric wilde hem sowieso al niet mee hebben. Uiteindelijk paste hij gelukkig toch in de kofferbak, net als alle andere bagage en konden we richting Schiphol. Het was vrij druk onderweg, maar iets voor drie uur waren we bij het Hyatt hotel. Inchecken en koffers naar de kamer. Prima kamer overigens, groot bed en een bedje voor Nové, prima badkamer, alleen waaaaarm. Doei zeggen voor een bepaalde periode valt mij op een of andere manier altijd zwaar en kan dan ook nooit zonder tranen. Gisteren bij mama en Kim moest ik al huilen en vandaag bij Frans en Tineke ook. Ach, vier weken zijn lang, maar vliegen waarschijnlijk ook voorbij. Als de tranen zijn opgedroogd, gaan we ons even opfrissen en dan met de hotel shuttle naar Schiphol. Even kijken hoe dat morgenochtend gaat en waar we moeten zijn. Toch wel zo fijn met Nové bij ons dat we morgen dan niet meer echt hoeven zoeken. Binnen tien minuten zijn we op Schiphol. Nové ziet de treinen en wil dan natuurlijk niks anders meer. Laten we dan de trein maar pakken naar Amsterdam Centraal en de stad in gaan. Even later stappen we, met een heerlijk zonnetje, uit op Centraal en lopen we via het Damrak naar de Dam. Eric heeft een leuk restaurantje gevonden via Google “the Big Apple”. Nové is moe, dus die zit lekker te chillen in de buggy zoals ze zelf zegt. Even snel een foto op de Dam en dan via de Kalverstraat en de Bloemenmarkt richting de Reguliersdwarsstraat waar dit restaurantje ligt. Nové ligt inmiddels te slapen in de buggy. Nu al super handig dat we die tóch bij ons hebben. Wij zitten al aan het hoofdgerecht als ze wakker wordt. Toch ruim een uur geslapen. We hadden onderweg hierheen een leuk ijszaakje gezien, dus snel daarheen voor ze sluiten om 19.00 uur en het ijs lekker opeten aan een van de Amsterdamse Grachten. Lekker bootjes kijken voor Nové en mensen kijken voor ons. Het valt echt op hoe het door de hele stad naar wiet ruikt. Je kan eigenlijk geen 100 meter lopen zonder het te ruiken. Als we het ijs op hebben, lopen we nog richting het Rembrandtplein waar we de dag afsluiten met een Long Island Ice Tea, Pornstar Martini en een ice tea green. Vul zelf maar in wat voor wie was. Alle personeel, van hotel tot shuttlebus, van ijszaak tot restaurant, spreekt Engels. Er is één meisje op het Rembrandtplein die Nederlands spreekt. Eigenlijk best bizar dat je ervan op kijkt dat iemand in deze stad Nederlands spreekt. Zoveel nationaliteiten hier. Het is inmiddels toch al 21.00 uur als we het drinken op hebben en we gaan dan ook met de tram terug naar Centraal want lopend duurt dat toch nog een kleine 25 minuten. Daar weer met de trein richting Schiphol, om af te sluiten met de shuttlebus naar het hotel. Nové vond het allemaal prachtig. Inmiddels liggen we alle drie in bed en zijn we benieuwd hoe we slapen vannacht. Morgenochtend is het dan écht zo ver!