Las Vegas Baby!

22 april 2026 - Las Vegas, Nevada, Verenigde Staten

Nové werd vannacht om 2 uur huilend wakker. Ze miste papa en mama zo dichtbij zich. Is ook wel raar voor haar, in de camper zijn we zo dichtbij, hier in het hotel zit er weer een muur tussen. Even geknuffeld en toen heeft ze doorgeslapen tot bijna 8 uur. Ook wij hebben geslapen tot ruim half 8: heerlijk!

We zijn lekker in bed blijven liggen en rond 10.00 uur zijn we naar het zwembad gegaan. Het hotel heeft een heel ruim zwembad. Drie ligbedjes onder een parasol uitgekozen en toen naar het zwembad. Er is een ondiep zand/water gedeelte waar ook speelgoed lag voor de kindjes, dus daar zijn we een tijdje zoet geweest. Er is ook een lazy river, hoe leuk is dat. In opgeblazen banden heerlijk drijven we door de lazy river. Super leuk en het is ook mooi aangelegd met allerlei watervalletjes. Erna gaan we even lekker op de bedjes liggen. Het is warm, maar het waait een beetje dus het is goed uit te houden. Eric haalt een oreo/mintshake en chocolatechipshake en als lunch een Griekse salade, knoflookbroodjes en een broodje gehakt. Het begint steeds harder te waaien na het eten en Nové wordt moe zegt ze. Wij gaan even douchen op de hotelkamer en Nové valt in slaap, lekker! Ze slaapt hier weer iedere middag, benieuwd of ze dat thuis ook weer gaat doen of dat het door de vele indrukken hier komt.

Als iedereen wakker en klaar is, pakken we om 3 uur weer de shuttlebus richting de Strip. We lopen een stukje over de drukke straat en gaan als eerste even de Coca Cola winkel binnen, daar zijn we gisteren niet geweest. Niet normaal wat ze allemaal kunnen maken met het logo van Coca Cola erop: van kleding tot drinkbekers, tot stickers en lippenbalsem. Erna lopen we via het MGM (wat wij tot nu toe het minste vonden van binnen), langs hotel Paris Las Vegas, richting Caesars Palace. Dit hotel is denk ik bij de meeste bekend van de film Hangover, welke overigens echt een fantastische film is. Dit hotel is niet normaal. Zó abnormaal groot met een gigantisch casino binnenin, evenals een groot foodcourt, een luxe shoppingcenter met alle dure merken en een aantal weddingchapels. We eten een slice pizza (dit is een kwart pizza bij ons..) en hebben Nové een ijsje beloofd. Er schijnt tegenover het hotel een goede ijssalon te zitten dus daar lopen we heen. Nové vindt deze vakantie vanille lekker; dus die bestellen we voor haar bij Salt&Strew. Maar liefst $8 mogen we afrekenen voor een kinderijsje, je zit tenslotte op de Strip.. We lopen dan nog door het Flamingo hotel, er schijnen flamingo’s te zitten dus we gaan even kijken. Domper, dit zijn nepflamingo’s, haha! Als laatste willen we bij het Bellagio nog naar de fonteinshow kijken. Mooi op tijd staan we klaar, tot een aantal minuten voor aanvang een belletje klinkt met de mededeling dat het niet doorgaat vanwege de harde wind, tjongejonge zeg. Wat jammer.

Het schemert inmiddels en dan ziet de Strip er nog indrukwekkender uit met alle neonlampen en ledreclames. Er lopen straatartiesten zoals Bluey, Stitch, Spiderman en IT, maar ook zangeressen, verkopers van shows en levende standbeelden. Daarnaast zien we toch wel veel bedelaars en zwervers. We lopen terug richting het Excaliber hotel waar het shuttlebusje ons weer ophaalt en terugbrengt naar het hotel. In het hotel bestellen we nog een cocktail to go voor op de kamer, spelen we nog wat potjes Uno (5-2 voor mij) en nu gaan we lekker slapen. Morgen gaan we helaas weer weg uit dit heerlijke hotel, maar we hebben wel genoten hier en hebben ook heel veel zin om weer verder te gaan in ons huisje op wielen. We gaan wel weer weg uit de drukte en gaan weer lekker de natuur en rust opzoeken.

1. Frans:
    22 april 2026
    Las Vegas is een belevenis maar de komende rust van de natuur is ook heerlijk